Wisten jullie wél dat er een EK voetbal aan zat te komen?

Ik ben totaal verbaasd. Normaal gesproken keek ik altijd reikhalzend uit naar elke keer dat er weer 2 jaar voorbij waren en we ons in het Oranje mochten verkleden voor een zotte dosis voetbalgekte. Sinds corona (en sinds Bas) kan dat hele spelletje me echter compleet gestolen worden. Als ik nu mensen zie voetballen in een leeg voetbalstation, kan ik alleen maar denken aan wat een absurd dure bezigheidstherapie dat debiele gedoe eigenlijk wel niet is. Voetbal is misschien wel de duurste reclamespot die er is, en als het ineens tot onbelangrijke bijzaak gedegradeerd wordt doordat er wel iets belangrijkers te doen is in de wereld, dan ziet dat miljonairsspelletje er ineens heel confronterend treurig uit. Maar goed, zo denkt natuurlijk lang niet iedereen erover.

Marketeers bijvoorbeeld (die mensen uit de niet-critische beroepsgroepen) worden helemaal wild als er weer zo’n maf toernooi aan zit te komen. En dus kon ik er ook niet meer onderuit. Je hoeft maar een willekeurige supermarkt in te lopen en je ziet ineens allemaal oranje reclame op doodnormale voedingswaren terug. Voor mij persoonlijk is dat het enige signaal geweest waaraan ik merkte dat het EK eraan zat te komen. En natuurlijk het mailtje op mijn werk dat ik mee kon doen aan een loting voor een kaartje Nederland-Oostenrijk ergens in juni. Daar zeg ik natuurlijk geen nee tegen!

Maar goed, dit keer weer eens een vraag aan jullie: wisten jullie wél dat er een voetbaltoernooi aan zat te komen? En wisten jullie wel dat Nederland dit keer wel meedoet?

Ik wist dat allemaal niet… maar ja, stiekem heb ik er wel weer zin! De belangrijkste bijzaak te wereld. Daar wil ik best een keertje na 9 uur voor opblijven!

You May Also Like

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *