Wordt taekwondo dan mijn nieuwe sport?

Wat was dat heerlijk! De afgelopen weken ben ik mij rustig aan het oriënteren op een sport, en nadat ik al twee verschillende stijlen kung fu heb geprobeerd, was het gisteren de beurt aan taekwondo. En daar heb ik stiekem best van genoten hoor!

Bij kung fu was het voor een groot deel met je handen wapperen en/of heel erg lenig worden. Op zich was dat ook fijn om te doen en als ik alle tijd van de wereld beschikbaar had zou ik me daar graag aan toewijden, maar als kritische tijdsgebruiker denk ik altijd twee keer na voordat ik besluit om iets leuks te gaan doen. Wat ik miste in kung fu, was namelijk het krachtige gebruik van je ledematen en ook wel een stukje awesomeheid. Na mijn proefles taekwondo van gisteren denk ik dat ik dat hier wel heb gevonden.

In een lokale gymzaal heb ik heerlijk aan mijn conditie en non-existente spieren gewerkt, en daarbij ook nog eens allemaal gave traptechnieken aangeleerd. Ik ben maar 1 keer duizelig van een achterwaarts ronddraaiende trap op de grond gevallen, en voor een eerste keer vind ik dat best ok. Deze sport ligt mij wel, en de mensen van die les ook. Dus zal ik het gewoon maar gaan proberen?

Ik denk het wel! Volgende week nog een tweede gratis proefles, en dan ga ik los. Ik heb er ontzettend veel zin in. En wie weet… gaat deze gast ooit in zijn leven nog fit worden? Zal deze gast ooit te weten komen hoe het is om spieren te hebben? Krijgt deze gast ooit een zwarte band in taekwondo?

Je leest het als eerste hier op Wateengast.nl! Stay tuned 🙂

You May Also Like

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *