Yes! Mijn nieuwste game Harmless ligt in de appstore

Yes hoor, daar zijn we weer: game developer Rein Onlein heeft wederom een briljante primeur! De eerste, tweede en derde Harm-spelletjes die ik met unity heb gemaakt kon je namelijk alleen op een laptop spelen. Maar vanaf vandaag ligt er eindelijk ook een game in de Android-appstore om op je telefoon te spelen. Hoe vet is dat! Nu kan je dus ook eindelijk onderweg mijn zotte kop in een ruimtescherm door het heelal zien zweven, terwijl je allemaal vrolijk gekleurde ruimte-Harmpjes moet zien te ontwijken. Daar droomde je toch altijd al van?

Het spelletje heet “Harmless” en symboliseert het keerpunt in mijn leven waarin ik nooit meer geraakt wil worden door die gare kanker. Of zo 😉 Oke, goed… als ik heel eerlijk ben is het spelletje qua gameplay echt niet het allerleukste om te spelen hoor, maar het was voor mij vooral de uitdaging om te zien of ik een spelletje kon maken in Unity dat ik live gepubliceerd kon krijgen in de appstore voor het grote publiek. En dat is dus gelukt!

En als klap op de vuurpijl heb ik ook zelfs een reclame werkend gekregen. Super irritant natuurlijk, maar dat was om te zien of ik ook een paar centen kan verdienen met zo’n app. En jawel: als je nu af gaat kan je een soort ‘1UP’ verdienen door een reclame te kijken waarna je door kunt gaan om je score te verhogen. En als iemand zo’n reclame kijkt, krijg ik zowaar 3 cent van Unity. Hoppa! Dus doe dat ook vooral alsjeblieft, mocht je dit spelletje een keertje uitproberen 😉

Een ander ding dat ik nog niet gedaan heb, is het spelletje voor iPhones en iPads publiceren (in de Apple store). Dit moet zeker wel kunnen, alleen is Apple doorgaans wat strenger en dan moet ik weer allemaal extreem specifieke screenshots gaan maken en zo, en daar heb ik niet zoveel zin in. Daarbij verwacht ik ook niet dat heel veel mensen dit zullen gaan installeren (als het er meer dan 10 worden sta ik al versteld), dus dat is de tijd en moeite in deze fase niet waard. Maar mocht ik later eens een echt leuk spelletje maken, dan doe ik dat natuurlijk wel. Alles kan! En dat is echt te gek.

Dus, tot zover! Without further gedoe: klik snel op je Android telefoon op deze link om mijn spelletje Harmless te installeren, en probeer zo lang mogelijk de Harmpjes te ontwijken (en reclame te kijken 😉 )!

Heel veel plezier, en graag tot de volgende nerderige uitspatting!

PS. en voordat ik het vergeet, hierbij nog heel veel hulde en credits aan de pukkelige tiener die mij in deze Udemy-cursus heeft geleerd hoe je Unity games voor mobiele apparaten kan maken. Supervet dat je tegenwoordig via deze weg echt alles kunt leren wat je maar wilt!

 

You May Also Like

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *