Yoshi overleeft ternauwernood crash met vangrail

Tijdens de Flower Cup afgelopen weekend is Yoshi door het oog van de naald gekropen. In de derde race ging het mis, toen hij vlak na de start geraakt werd door een rood schild van Donkey Kong en met hoge snelheid tegen de vangrail aan werd gekatapulteerd. Wonder boven wonder wist Yoshi zichzelf kort na de crash in veiligheid te brengen, en na een onverstaanbare scheldkanonnade hervatte hij zelfs de race.

Het is niet voor het eerst dat een coureur zwaar ten ongeluk komt tijdens een race in deze sport. Volgens experts is de zogenaamde ‘Mario Kart’ misschien zelfs wel de gevaarlijkste sport die er bestaat. Zonder ook maar enige vorm van bescherming te dragen, wagen de coureurs zich op gammele karts die met gigantisch hoge snelheden alle wetten van de zwaartekracht aan hun laars lappen. Om nog maar te zwijgen over alle levensgevaarlijke attributen de deelnemers continu naar elkaars voertuigen werpen. Eigenlijk is het een wonder dat er nooit eerder dodelijke slachtoffers te betreuren zijn geweest.

Uiteindelijk is Yoshi zesde geworden, zoals ook op te maken was uit de troosteloze muziek die overal uit de speakers schalde.

You May Also Like

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *