Zal ik me voor de grap gaan inschrijven bij de Kamer van Koophandel?

Jongens, ik sta voor een klein dilemma! Zoals jullie weten ben ik als een malle aan het proberen om met mijn websites genoeg knaken bij elkaar te sprokkelen om een hippe Tesla te kopen zodat ik erbij hoor. Nou biedt de eerlijkheid mij te zeggen dat ik mijn balans niet echt meer bij hou op deze pagina, maar weet dat de omzet door affiliate marketing en de banner onder de artikelen inmiddels opgelopen is tot misschien wel 2 tientjes per maand. Dat is niet niks! Wel bijna, maar niet niks!

Daarbij had ik ook nog een paar kleine opdrachtjes gedaan, waardoor mijn totale omzet vorig jaar ongeveer 600 euro was. Min de kosten voor een taart, puzzel, hosting en de app winkels kwam ik dan uit op een winst van zo’n 350 euro. Nu is dat nog steeds niet veel, maar het wordt wel elk jaar een klein beetje meer. En dat brengt mij op mijn dilemma, want moet ik mij inmiddels niet eens in gaan schrijven bij de Kamer van Koophandel?

Nu heb ik het nodige onderzoek gedaan en kan ik wellicht best nog een jaar of twee zonder, maar vroeg of laat denk ik dat ik er toch aan moet gaan geloven. En ergens lijkt het me ook wel heel erg leuk en leerzaam om dat eens te doen. Bovendien hoef je het voor die paar tientjes inschrijfgeld ook niet te laten. Maar zie ik hier misschien iets over het hoofd?

Daarom dit keer mijn oprechte vraag aan jullie: welke nadelen zijn er als je je als zzp-er inschrijft bij de KvK? Ik snap het BTW verhaal en de kleine ondernemersregeling enzovoort inmiddels volgens mij wel. Maar zijn er verder nog praktische zaken om rekening mee te houden in deze afweging?

Ik hoor ze in elk geval graag!! En als er verder geen bezwaren zijn, zie je binnenkort vast weer een foto van een taart voorbij komen of iets dergelijks.

Want Wateengast gaat doorrrr!

 

You May Also Like

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *