Zal ik ook Deens gaan leren?

Terwijl ik dit schrijf zit ik naast mijn lieve vrouw op de bank, die als een soort dronkelap allemaal Deense woorden tegen me aan het raaskallen is. En ik vind het te gek! Ze is namelijk al op dag 18 van haar Duolingo-streak om Deens te leren. Gewoon, voor het geval we over twee jaar eens naar Legoland gaan. Dan kan je het maar beter alvast kunnen!

En tussen haar Deense one-liners door vroeg ze mij of ik dat ook niet wilde leren. Maar hoe gaaf me dat ook lijkt, helaas is mijn antwoord daarop toch *nei* (in een Deens accent). Want een taal leren kost knetterveel vrije tijd, en die vind ik simpelweg te kostbaar. Dus tenzij ik ooit een baan ga krijgen bij LEGO (wat serieus echt een droom van me is!), zie ik geen noodzaak om een nieuwe taal te gaan leren.

Op het moment dat je die nodig hebt kan je namelijk net zo goed je smartphone erbij pakken en Google Translate iets voor je uit laten spreken. Supermelig, superhandig, en dan hou je ook nog eens uuuuuuuren over die je in iets anders kunt gaan steken!

Zoals een programmeertaal bijvoorbeeld! Dat is ook een taal, maar dan kan je er tastbare dingen mee achterlaten. Veel nuttiger toch? Maar neemt niet weg dat Duolingo echt een prachtige app is om op speelse wijze een taal te leren! Ik ga er heus wel eens mee spelen hoor, maar ik weet nu al dat ik die Deense einstreep niet ga halen hoor.

Det var ærgerligt.

You May Also Like

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *