Zie ginds komt de chemo

Aah, spannend hoor: nog maar 5 nachtjes slapen en ik hang voor het eerst aan zo’n chemo-infuus. En als ik eerlijk ben begint het nu wel langzaam steeds meer te kriebelen hoor. Hoe gaat dat er allemaal aan toe, en hoe gaat het voelen? Gelukkig had ik vandaag ter voorbereiding nog een belafspraak staan met Renee, de verpleegkundige van oncologie en mijn primaire hulplijn in de aankomende 18 weken. Dat was wel weer even fijn geregeld van het ziekenhuis. Toch mooi om zo nog even iemand te spreken voordat ik straks in het diepe spring.

Renee is een hele lieve mevrouw die mij met alle informatie kan helpen die ik maar kan wensen, en bovendien is zij straks degene die me in de gaten gaat houden en indien nodig de doseringen aan kan passen. Dat zal dan gebeuren als blijkt dat ik bepaalde bijwerkingen niet trek of als mijn bloedwaarden uit de pas gaan lopen. Voorafgaand aan elke kuur moet ik namelijk bloed laten prikken zodat ze kunnen zien of alles goed gaat. Dat gebeurt dan om de drie weken op maandag, en op de dinsdag daarna begint dan de volgende kuur. Althans, dat is het plan… altijd nog maar zien of we het plan echt zo op de dag kunnen blijven volgen.

Maar al met al geloof ik dat ik er wel klaar voor ben hoor. Tuurlijk, het is spannend, maar ik wil nu ook wel gewoon beginnen. En na die eerste keer zal de spanning ook meteen een stuk minder worden. Oh ja, en wat trouwens wel nog even matig was om te leren vanmiddag, was dat ik hoorde dat Floor (of mogelijk andere support bij toekomstige kuren) niet de hele tijd bij me mag zijn tijdens het infuus. Wel bij het begin, maar daarna moet ze de afdeling verlaten. Dat vind ik natuurlijk wel jammer, maar ja.. kan ik ergens ook wel weer begrijpen. En vast nog meer als ik die afdeling straks voor het eerst ga zien.

Tenslotte nog een leuke noot van vandaag: vanmorgen kwam mijn lieve moeder bij me op bezoek voor een gezellige wandeling en een taartje in de buurt. Het is altijd al fijn om met haar bij te kletsen, maar in deze gekke tijden natuurlijk des te meer. Dus dankjewel voor je bezoekje mama, dat gaan we zeker vaker doen wat mij betreft! 🙂

En tot zover alweer deze update van vandaag. Morgen heb ik een halve papadag en dan breng ik de jongens naar hun oma, om vervolgens in mijn eentje lekker door te rijden naar het tuinhuisje van mijn ouders waar ik nog even in alle rust mentaal kan opladen voor de start. Daar kijk ik natuurlijk wel naar uit! Dus mochten jullie morgen niets van me horen, dan komt dat later dit weekend weer.

Houdoe allemaal!

You May Also Like

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *