Zijn er meer mensen die Wie is de mol deze keer maar gaar vinden?

Wie is de mol is te gek. Gek genoeg is dat zo’n beetje het enige televisieprogramma dat ik nog kijk op de Nederlandse televisie, gezellig thuis op de bank samen met het grootste deel van mijn gezinnetje. Het is een soort haat-liefde relatie met die mindfuck, en als je jezelf er eenmaal helemaal aan overgeeft, laat dat suffe spelletje ook echt niet meer los. Tenminste, zo zou het moeten zijn. Deze keer voelt het allemaal heel anders.

Ik weet niet precies wat het is, maar ik kom er deze keer (seizoen 2021) gewoon maar niet lekker in. Waarschijnlijk is het een combinatie van factoren. De belangrijkste is misschien nog wel dat ik nog maar net bijgekomen ben van het vorige (jubileum)seizoen. Voor mijn gevoel was het een paar weken terug die ontknoping, en nu gaan we gelijk alweer vreemd met een nieuw stel (voor mij altijd totaal on)bekende Nederlanders. Ik vind dat gewoon te vroeg. Kennelijk is er toch een kalenderjaar nodig om je weer op te laden voor een nieuwe overgave aan dat spel.

Maar minstens net zo belangrijk is misschien wel dat ik die deelnemers dit keer ook overwegend gaar vindt. Ze zijn vast allemaal schatjes van mensen, maar mijn eerste indrukken van de zijn gewoon niet spontaan genoeg dat ik ze zou willen leren kennen. En terwijl ik dit schrijf realiseer ik met dat ik iedereen die er tot nu toe uit is, ook alweer direct straal vergeten ben. En de namen ken ik nog steeds niet…

Het is zelfs zo erg, dat het me dit keer eigenlijk niet eens zo veel kan schelen wie de mol is. Dat is normaal gesproken wel anders hoor! En dat voelt een beetje Mol-onwaardig van me. Het is dus maar te hopen dat het in de komende twee afleveringen toch echt weer begint te prikkelen. Anders gaat dit seizoen zo de prullenbak van mijn geheugen in.

Ach ja. Het is gelukkig wel nog steeds onwijs gezellig met ons zoontje voor de TV, en dat is natuurlijk het belangrijkste!

You May Also Like

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *