Zijn er meer mensen dyslectisch voor songteksten?

Ik heb een verstandelijke beperking. Gelukkig niks ernstigs hoor, maar ik heb gewoon iets van mezelf ontdekt dat ik met mijn gezonde verstand simpelweg niet kan bijbenen. Ik heb het hier namelijk over songteksten. Alleen als ik me echt supererg concentreer zou het me lukken om het verhaal van een liedje van het begin tot het eind te blijven volgen. Maar dan moet ik wel echt heel erg mijn best doen. Meestal kom ik echt niet verder dan maximaal 2 zinnen vooruit of achteruit. En dan is het vaak knap lastig om de boodschap van een liedje te ontrafelen.

Ik was me wel al langer bewust van deze beperking, maar afgelopen weekend werd ik er door mijn goede vriendin Bibi plotseling weer aan herinnerd toen ze mij de prachtige tekst van het onderstaande liedje tipte:

En inderdaad, die boodschap is werkelijk geniaal voor elke vader! Maar ja, ik moest er dus wel eerst met opperste concentratie voor gaan zitten in de bus. Noise-cancelling koptelefoon op, uitgeschreven songtekst erbij, en focus! En toen had ik hem hoor. Maar makkelijk is anders.

En nu dan mijn vraag aan jullie: ben ik de enige die hier last van heeft, of zijn er meer mensen die eigenlijk nooit echt doorhebben waar liedjes over gaan? Ik ben echt oprecht benieuwd, dus ik hoor het graag!

Alvast bedankt voor je reactie.

You May Also Like

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *