Zijn er meer websites dan mensen op de wereld?

Zo af en toe schiet me een vraag te binnen, waar ik dan oprecht het antwoord niet weet. Die vragen kan ik dan niet loslaten, totdat ik er een antwoord heb en/of er een flauw stukje over heb geschreven op deze site. De vraag die me het meest recent wakker heeft gehouden is deze: zijn er nou meer mensen, of meer websites op deze wereld?

Om te beginnen met die eerste: dat zijn er op dit moment 7,8 miljard. En terwijl ik deze zin schrijf schrik ik me weer eens rot. Zijn dat er niet veel te veel? Het moet dan toch haast onmogelijk zijn dat er meer websites zijn dan dit? Of niet..? Zelf heb ik op dit moment alleen al 8 websites op mijn naam:

Wateengast.nl
Alcoholvrijheid.nl
ReinOnlein.nl
ReinKloos.nl
WillemKloos.nl
BasKloos.nl
UniversiteitHaarlem.nl
IntraLameConsultancy.nl

Stel nou dat ik daarmee een gemiddeld mens was, dan zouden we dus zo’n 8 x 7,8 miljard = 62,4 miljard websites moeten hebben. Maar dat zou te toevallig zijn, en bovendien hebben veruit de meeste mensen ter wereld natuurlijk geen websites. Maar ja, daar staat ook weer tegenover dat er ook mensen zijn met een veelvoud aan dit aantal websites, om nog maar te zwijgen over alle 18+ sites en het complete dark web dat volstaat met van alles en nog wat. Maar hoeveel is dat wel niet?

Nou, daarvoor heb ik deze leuke website gevonden. Op die site zie je hoeveel sites er geïndexeerd zijn, en wereldwijd zijn dat er op dit moment maar liefst 5,4 miljard. Precies, dat is dus minder dan er mensen op aarde zijn!

Mijn vraag is daarmee beantwoord, maar de volgende vraag waar ik nu mee worstel is natuurlijk deze: wanneer wordt dat aantal overtroffen? Het aantal websites stijgt veel sneller, dus dat is denk ik maar een kwestie van tijd. Ik ben benieuwd!

Mijn 8 blije websites doen in elk geval een klein duitje in het zakje. Wat een Wonderlijk Wereldwijd Web is dat toch zeg!

 

You May Also Like

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *