Zijn er ook mensen die hamsters hamsteren?

De ergste hamstergolf lijkt inmiddels wel weer een beetje te zijn gaan liggen, maar toch is er nog steeds één vraag die me wel eens bezig houdt: zouden er hier in Nederland ook mensen zijn die uit angst voor een gesloten dierenwinkel, toch maar spontaan hamsters zijn gaan hamsteren?

In eerste instantie zal je nu waarschijnlijk denken “nee gast, natuurlijk niet!”. Maar ga maar eens na, met 17,4 miljoen inwoners zitten er ontzettend veel verschillende verhalen tussen. De kans is dus werkelijk aanwezig dat er bijvoorbeeld ergens een vader rondloopt die vergeten was om een hamster te kopen voor de verjaardag van zijn zoontje. Nu twijfelde hij of hij er niet alnog eentje moest gaan halen, en toen sloeg ineens de corona toe. Kak!

In een wazige opwelling rende hij toen maar naar de dierenwinkel en omdat ie zo snel niet kon kiezen kocht ie ze dan maar allemaal. Beter te veel hamsters dan dat ik weer met lege handen thuiskom! Dan slaap ik dus mooi op straat… En hoe kan je nou eigenlijk te veel hamsters hebben? Die beestjes slapen toch de hele dag.

Mooi niet dus, en ze fokken als hamsters. Deze man die hamsters had gehamsterd had dus ook plotseling allemaal hamsternestjes in zijn hamsterhuisjes. Weken in quarantaine later is zijn huis overspoeld door een ware tsunami van abusievelijk gehamsterde hamsters en omdat ze zo schattig uit hun kraaloogjes kijken kan ie er ook niets meer tegen doen.

Zijn kinderen zijn er natuurlijk alweer op uitgekeken en dus valt de zorg voor de 1524 pasgeboren hamsters nu volledig op zijn schouders. Omdat hij door corona ook geen professionele hulp in kan schakelen gaat hij langzaam ten onder aan deze fout. Bij overmaat van ramp heeft hij ook niet eens een kat in huis die er af en toe eentje kan snoepen. Het is een schrijnend geval, die hamsterhamsterende man… het is maar te hopen voor hem dat hamsters ook corona kunnen krijgen.

En hij niet natuurlijk. Wat een lastig verhaal!

Einde.

You May Also Like

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *