Zoek je goede speakers maar heb je een partner met smaak?

Dan heb je een probleem. Vaak zijn speakers namelijk onwijs lelijke bakbeesten die gelijk alle aandacht trekken als je ergens de woonkamer instapt. Op zich is dat niet zo erg voor mensen die erg van techniek en moderne elektronica houden (stereotiep: mannen), maar mensen die meer waarde hechten aan het uiterlijk en de sfeer in een ruimte zijn daar vaak wat minder van gediend (stereotiep: vrouwen). Hoe zorg je nou dat deze twee soorten mensen toch vrede kunnen sluiten als het de centrale muziekinstallatie betreft?

Nou, zo! Toevallig was ik zelf een tijdje terug op zoek naar een speaker voor in de woonkamer om mijn lelijke surround set de deur uit te kunnen doen. Al snel komen jongetjes dan uit op de speakers van Sonos, maar op de een of andere manier heb ik het daar niet zo op. Toegegeven, het geluid is uitzonderlijk goed en ik snap dondersgoed dat je in elke kamer zo’n ding wilt hebben staan, maar toch vind ik hem er een beetje uitzien als het broodtrommeltje van een achteloze alien. Zo’n koekblik waar geeneens koekjes in zitten. Maar erger nog vind ik die app. Het zal vast wel meevallen als je eraan gewend bent, maar het lijkt me nodeloos ingewikkeld voor een beetje muziek.

Nee, als je nog iets verder doorzoekt kom je vanzelf uit op deze Marshall Stanmore, een briljant stukje moderne techniek in een retro jasje. Dit prachtding staat nu centraal in onze woonkamer en zelfs als ie uit staat is het een mooie toevoeging op je interieur. Zodra je die heerlijke gouden aanschakelaar omklikt kan je via Bluetooth overal verbinding mee maken (laptop, smartphone, tv, etc.) en dan doet ie het gewoon gelijk. Perfect, met een heerlijk vol geluid.

Om het af te maken zitten er ook nog eens van die fijne oudertatse Bass en Treble knoppen op. Alleen daarvoor zou je hem eigenlijk al in huis moeten halen. Stiekem moet ik toegeven dat ik soms gewoon even aan die knopjes zit te pielen als er geeneens muziek aan staat, puur omdat het zo fijn voelt.

En het fijne gevoel dat je van deze speaker krijgt zorgt dat je hem aan wilt raden aan je vrienden, op een uiterst objectieve website zoals deze. Zeker als je net samen gaat wonen en je partner ontevreden is over je enorme geluidsinstallatie, en je toch een goede compromis wil sluiten van goed geluid en een minstens zo goed uiterlijk. In dat geval heb je eigenlijk geen andere optie.

Gewoon doen!

You May Also Like