Zou die goede Sint Maarten wel komen?

Wat een spannende tijd is dit weer! Morgen is het 11 november, en als ik mijn kinderen mag geloven staat er daarmee weer iets superspannends te gebeuren. Hier boven de rivieren in Noord-Holland vieren we op 11 november namelijk Sint Maarten, en dat betekent natuurlijk maar 1 ding! Zingende kinderen met lampjes over straat, die net zo lang snoep verzamelen tot ze brakend high van het suiker niet in slaap kunnen vallen. Topfeest!

Zelfs onze jongste is al anderhalve week aan het oefenen op zijn liedjes (duidelijk praten oefent ie zelden, maar hier kan ie gek genoeg wel de motivatie voor opbrengen). En de oudste wist me twee weken geleden al exact te vertellen op welke avond we de straat op moeten (“donderdagavond papa, volgende week donderdagavond!!”) Sja, de stemming zit er goed in. Maarrrrrr…. zou die goede Sint Maarten wel komen?

Nou ja, eigenlijk boeit dat dus helemaal niets. Sterker nog, ik geloof dat niemand die hele gast eigenlijk ooit gezien heeft! Als ie al een intocht krijgt, gaat ie waarschijnlijk gewoon ergens een biertje drinken en dan weer snel weg. En geef die goeie Sint Maarten toch eens ongelijk. Stel je voor zeg, als al die kinderen er weet van krijgen dat de ├ęchte Sint Maarten in het land is, kan je nagaan wat een kindergekrijs die vent dan om zich heen gaat krijgen! Om nog maar te zwijgen over de Snoepjesboten die hij dan helemaal overzees moet laten inschepen. Zeker met de huidige containerprijzen is dat absoluut geen doen.

Nee hoor, als ik hem was zou ik ook lekker onder de radar blijven. Je hebt groot gelijk, Sint Maarten!

You May Also Like

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *