Zouden jullie eten als het niet per se nodig was?

Persoonlijk zie ik eten als een noodzakelijk kwaad. Tuurlijk, er zijn dingen ontzettend lekker om te eten en daar kan ik heel erg van genieten (haring, frikandel speciaal, red.), maar dat hele circus eromheen is wat mij betreft echt niet nodig hoor. Als je eens nagaat hoe ontzettend veel tijd wij wel niet met zijn allen steken in het kopen, snijden, mengen, opwarmen, eten en opruimen van ingrediënten… is dat eten al dat gedoe eigenlijk nog wel waard?

Ikzelf vind die die toestand echt niet opwegen tegen de toegevoegde waarde van een lekkere smaak in mijn mond. Als het kon zou ik er veel liever voor kiezen om nooit meer te hoeven eten, en alle tijd en geld die ik daarmee uitspaar gaan steken in dingen die ik veel leuker vindt om me mee bezig te houden.

Maar goed, waar ik nu heel erg benieuwd naar ben, is of ik de enige ben die hier zo over denkt. Hoe zit dat met jullie? Zouden jullie blijven eten als dat niet per sé nodig was?

PS. Het volgende dat ik uit mijn leven zou willen schrijven is slaap. Want hoewel slapen misschien wel het fijnste is wat er is, de tijd die dat allemaal kost is natuurlijk compleet buitenproportioneel!

You May Also Like

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *