Zullen we elkaar wel vooral gedag gaan zeggen nu het nog kan?

Hierbij even een gezellige oproep. We zitten namelijk allemaal in hetzelfde absurde schuitje, maar zullen we dat alsjeblieft wel zo leuk mogelijk gaan doen met zijn allen? Onze toekomst kunnen we niet echt bepalen, maar hoe wij vandaag met deze gekke situatie gelukkig wel. Zullen we daarom voor de grap eens beginnen met iedereen vriendelijk gedag te gaan zeggen op straat?

Nu, meer dan ooit, lijkt me daar een mooi moment voor. We moeten natuurlijk even een beetje bij elkaar uit de buurt blijven, maar gelukkig mogen we elkaar wel nog steeds aankijken en vriendelijk naar elkaar glimlachen en knikken. Het is natuurlijk een kwestie van smaak, maar ik vind dat persoonlijk een stuk leuker dan die argwanende angstblikken die je nu nog iets te vaak op straat tegenkomt.

Want de belangrijkste boodschap die ik hiermee wil zeggen is deze: dit virus is niets persoonlijks! Het staat je niet in de weg om (op 2 meter afstand) vriendelijk tegen elkaar te doen. Doe dat dan ook alsjeblieft. Daarmee laten we zien dat dit coronavirus ons fysiek misschien op de knieën kan krijgen, maar dat wij hem mentaal in elk geval de baas zijn. In your virusface, corona!

In elk geval zolang we de straat nog op mogen. Geniet daar alsjeblieft van mensen! En mocht je even vergeten zijn hoe je elkaar gedag moet zeggen: hier leg ik het nog even aan jullie uit (inclusief praktische tips waar je meteen mee aan de slag kan!)

En hou je aan de regels. Ik moet er niet aan denken dat ik zometeen op een zonnige dag als vandaag geen wandelingetje met de kinderwagen meer mag maken 🙁

You May Also Like

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *