Zullen we na corona een Landelijke Afvalrace organiseren?

Ik heb weer eens een briljant idee, al zeg ik het zelf! Zoals jullie weten helpen wij met zijn allen ons klimaat naar de knoppen, en zijn veel van ons de nodige coronakilootjes aangekomen. Hoe mooi zou het zijn als we deze twee probleempjes in één klap op konden lossen? Goed, mijn idee alleen gaat het klimaat en onze fysiek niet redden, maar het doet wel een klein stapje in de goede richting. Ik heb het hier over een enorme Landelijke Afvalrace! En dan niet in de zin van het woord zoals je hem kent.

Ik stel voor om als we straks weer evenementen mogen organiseren, overal waar het maar kan een race te gaan houden. Dit mag elke sport zijn: hardlopen, wielrennen, roeien, noem maar op. Dan gaat het in de eerste plaats natuurlijk om een snelle tijd, maar er is meer! Terwijl we dit doen krijgt iedereen een rugzakje om, en onderweg moeten we proberen om zoveel mogelijk rondzwervend afval te verzamelen. Voor elke kilo die je onderweg verzamelt gaat er dan een bepaald aantal minuten van je eindtijd af, en zo maak je dus extra veel kans om te winnen als je onderweg de nodige straten of sloten opruimt. Hoe leuk is dat?

Wie weet kunnen we er zelfs een maandelijkse of wekelijkse competitie van maken. Wedden dat onze leefomgeving dan snel schoner dan ooit wordt?

Ik heb er in elk geval al helemaal zin in. Jullie ook?

You May Also Like

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *